Hotelljungbacken.se

Sevärdheter i Göteborg

hotell Göteborg

För den som är på jakt efter en kulturupplevelse smaksatt med havsluft är Göteborg rätt stad att åka till. Det finns mängder med sevärdheter i Göteborg som inte går att missa om man har ett par dagar över i Göteborg. Från vattnet kan man uppleva staden med paddanbåten som går runt i Göteborgs kanaler för en historieföreläsning om alla de platser man kan se från kanalerna. Får man nog av att se Göteborg som endast en hamnstad kan man istället besöka Liseberg eller Universeum som är barnens två favoriter. Eller varför inte prova på den goda mat staden har att erbjuda och ta en tripp till fiskekyrkan eller saluhallen?

Sevärdheter i Göteborg för den som vill ha något extra i tillvaron

För den som har blivit trött på kulturupplevelser finns det även andra sevärdheter i Göteborg. Göteborgs nattliv ses som ett av landets bästa, där de flesta stora krogar och nattklubbar återfinns på den stora allé i centrala stan som kallas avenyn. Här kan man hitta en krog för alla smaker, vare sig man vill ha en bra sportbar eller vill gå på Hard Rock Café. Vill man inte bara hålla sig till avenyn finns det även en hel del bakgator som också erbjuder hög klass på underhållning i form av nattklubbar.

Sevärdheter i Göteborg för den marinintresserade

Är man intresserad av sevärdheter i Göteborg som har att göra med båtlivet som är så starkt förknippat med staden finns det en hel del saker att se. Det stora skeppet och Ostindifararen Götheborg till exempel som nyligen har seglat världen runt är nu tillbaka i staden för allmän beskådning.  Det finns även ett stort känt sjöfartsmuseum man inte kan missa om man vill ha den totala upplevelsen av Göteborg som hamnstad. För den som vill botanisera mer bland sjöfartsmuseum och lära sig mer om svensk sjöfartshistoria rekommenderas ett besök på museet för regalskeppet Vasa som finns att beskåda i Stockholm. Om du är resande och letar prisvärda och billiga hotell i centrala Stockholm finns där gott om sådana, precis som i Göteborg finns det gott om boendealternativ i alla klasser då utbudet och efterfrågan är stor.