Hotelljungbacken.se

Göteborg City Card

göteborg city card

De turister som har tänkt besöka ett flertal sevärdheter i Göteborg kan med fördel köpa Göteborg City Card. Ett kort som är fullt med fördelar för turister och de som vill upptäcka staden. Utöver inträde till en rad sevärdheter ingår även gratis kollektivtrafik och parkering samt hel del rabatterbjudanden som gör shoppingdagen ännu roligare.

Turistattraktioner: Är det Liseberg som lockar med fartfyllda karuseller? Eller kanske mer stillsamma Gunnebo Slott och Trädgårdar? Lockar idrottsmuseet eller Göteborgs Naturhistoria museum? Listan kan göras lång på utställningar, museum och andra attraktioner som blir gratis med City Card.

Sightseeing: Flera olika möjligheter finns att välja på för den som vill upptäcka staden genom sightseeing. Bland annat finns Hop-On Hop-Off bussar som är guidad busstur med möjlighet att gå på och av lite varstans i staden. Etta annat alternativ är Stinsen – ett charmigt litet minitåg som kanske är ett bättre alternativ för barnfamiljerna. Även på vattnet finns turer att välja som ingår i kortet.

Kollektivtrafik: Kortet ger fri tillgång till all kollektivtrafik som trafikeras av Västtrafik. Allt från buss och tåg till spårvagn och båt. På ett flertal parkeringsplatser får man även parkera gratis med kortet. Detta är då tydligt markerat. Även en del gatuparkeringar är gratis. I detta fall är de markerade med TAXA och sedan 1-7, A eller 22. Däremot kan det finnas begränsning på hur länge man får stå på en parkeringsplats. Detta gäller då oavsett om man har kortet eller inte.

Utöver gratis kollektivtrafik ingår rabatter på flygbussarna och resa med Stena Line till Danmark.

Köpa City Card

Enklast är att köpa City Card direkt på hemsidan Goteborg.com. Då har man kortet redan innan resan startar förutsatt att man väljer att kortet ska skickas hem med post (mot extra avgift). Kortet går även att köpa på en turistbyrå i Göteborg, flygplatsen och hos någon av de återförsäljare som säljer kortet. Däribland finns exempelvis en mängd olika hotell, vandrarhem och Pressbyråer. En fördel är att boka hotell i staden (ex via billigahotellgöteborg.com) och sedan köpa kortet på plats. Då har man även möjligheten att prata med hotellpersonalen gällande vilka arrangemang som finns i närheten och vad man bör åka till beroende på intresse.

Kortet finns på 24, 48 samt 72 timmar. För vuxen är då priset 365, 515 samt 665kr. För barn är priset 245, 345 samt 435kr. Med barn menas att man har en ålder under 17 år.

Från första oktober 2015 till 30:e april 2016 säljs 48-timmarskortet till starkt rabatterat pris. Detta då enbart via Goteborg.com. Priset är 335kr för vuxen istället för ordinarie 515kr.