Hotelljungbacken.se

maj 18 2016

Hotel Arena

Hotel Arena erbjuder minst sagt ett centralt läge till humana priser. Namnet kommer från att det är ett perfekt hotell för de som ska på ett sportsevenemang eller konsert på Ulleviarena. Dit är det enbart några minuters promenadväg.

Hotellet har 57 rum där alla har LED-TV, gratis Wi-fi och badkar/dusch. Klassisk hotellstandard med andra ord.

Någon restaurang finns däremot inte utan det som erbjuds är ett café. Samtidigt känns behovet knappast stort med restaurang då det bara är några hundra meter till ett stort utbud av restauranger.

Modernt och fräscht är ord som sammanfattar inredningen. Alla rummen är mycket ljusa. Däremot varierar det väldigt gällande stil på rummen. Här finns exempelvis ett ljusblått rum med allmogestil på både säng och skrivbord. Samtidigt kan en annan gäst njuta av natten i ett stilrent rum med nordisk stil där trä och metall lyfts fram i inredning och detaljer.

Den som har bott i ett rum och känner att man gärna vill ha samma stil bör därmed be om detta rum när hotellet bokas kommande gånger.

I området finns:

I närheten finns flera små pizzerior och snabbmatsställen. Cirka 200 meter bort finns den indiska restaurangen Tandoori Kitchen Göteborg. Ännu närmare, ca 100 meter, finns Glenn Sportsbar.

Mitt mot Glenn Sportsbar, på andra sidan Friggargatan, finns även ett kontorslandskap med ett flertal företag. För den som söker en webbyrå i Göteborg, teknisk hjälp eller lokalvård kan dessa kontor besökas. Det är alltså inte några butiker som finns i byggnader så för de som vill shoppa är det stadens centrum som bör besökas.

Som turist är det bra att veta att Stadsmuseet finns 1,5km bort, Universeum 1,6km och Göteborgsoperan 1,6km.  Mer familjevänliga aktiviteter finns 1,7km bort – Där finns nämligen Liseberg.

Skrivet av Dagny