Hotelljungbacken.se

maj 12 2016

Göteborgs Hotel Apartments

Göteborgs Hotel Apartments

Göteborgs Hotel Apartment har 27 lägenheter i Göteborg som hyrs ut i flera månader sträck (går även att hyra enstaka nätter). Dessa ligger i Klippanområdet samt i Centrala Göteborg precis vid Avenyn.

Lägenheterna är från 25kvm upp till hela 125kvm. Därmed kan man lätt dela på en lägenhet och därmed hålla nere kostnaden. En extrasäng kostar enbart 250kr per natt.

Priserna per natt är 1000-1600kr. Sviterna kostar upp till 2800kr.

Prismässigt kan detta jämföras med ett klassiskt hotell men fördelarna är att man får bo betydligt större här och ha tillgång till en rad olika tjänster. När sedan flera bor i samma rum blir priset betydligt lägre per person.

Exempel på bekvämligheter är gym, bastu, wifi, tvättstuga och att man kan låna cyklar.

Varför ska företag hyra lägenhetshotell?

Göteborgs Hotel Apartment är ett av de företag i Göteborg som fokuserar på uthyrning under längre perioder. Det är visserligen möjligt att hyra enstaka nätter men upplägget bygger främst på att möta det behov som många företag har gällande att hyra en eller flera veckor i rad.

Varför ska då företag välja denna boendelösning?

För det första handlar det om att prisnivån blir betydligt billigare än om man hade bott på ett standardhotell under samma tid. För det andra har dessa hotell ett tydligt fokus på företagarna vilket gör att man ofta kan beställa en rad olika kringtjänster.

Ett exempel är när företag flyttar från Stockholm till Göteborg. Medan flytt- och kontorsflytt Stockholm till Göteborg genomförs kan de anställda åka före till Göteborg och bo på företagshotellet under de veckor som själva flytten tar. I och med att lägenheterna är fullt utrustade kan man lätt skapa ett mindre kontorslandskap i lägenheterna vilket gör att man kan jobba vidare direkt på den nya orten medan man väntar in resterande flytt.

Skrivet av Dagny