Hotelljungbacken.se

jul 26 2019

Air BnB

Trött på höga kostnader för hotell eller trängseln i vandrarhemmets kök? Prova på Airbnb istället. Ett personligt boende där du bor hemma hos någon privatperson. Men självklart väljer du själv om ni ska umgås eller inte. 

Airbnb har minst sagt revolterat uthyrningsmarknaden. Har du ett rum över, ett attefallshus eller kanske bara en säng i en källare kan det generera inkomst. Hyr ut de natt för natt eller under längre period via den internationellt etablerade sidan aribnb.

Kom igång med airbnb – Tjäna pengar på uthyrningen

För att hyra ut

Registrera dig som uthyrare på webbplatsen. Du kommmer få fylla i personuppgifter, bankuppgifter samt tydlig information om det boende som du har att erbjuda. Ta även flera kort, från flera vinklar, så att gästerna kan se vad som väntar. 

Jämför priser med liknande boenden i närheten. Vad tar de per natt? Kan du lägga dig på samma nivå eller strax under bör bokningarna snart komma in. Kom ihåg att varje person som bokat lämnar recension och med goda recensioner kommer uthyrningen gå lättare. 

Lönsam uthyrning

Att hyra ut via Airbnb har blivit så inkomstbringande att det i både Göteborg och Stockholm skapats en helt ny uthyrningsmarknad. Det kan till och med vara lönsamt att renovera gästhuset eller gästrummet just för att kunna få hyresintäkter ett par månader per år. 

I Stockholm har till och med en del personer valt att hyra ut sin egen lägenhet via airbnb och de nätter uthyrning sker sover man hos en kompis och delar på förtjänsten. Kom däremot ihåg att ha koll på skattereglerna. Du kan få in 50 000 kr per år utan att skatt behöver betalas eller att uthyrningen måste tas upp i deklaration. Enklast är helt klart att hålla sig under denna nivå.

—   Jämföra effektiva räntan? – Så hittar du bäst lån inför renoveringen

För att hyra

Skillnaden mellan att hyra ett rum/bädd via Airbnb är inte stor mot att hyra ett hotellrum eller ett rum på ett vandrarhem. Registrera dig som användare och sök sedan efter vilket utbud som finns i Göteborg. Här finns allt från enkla och extremt billiga nätter till lite mer exklusivare alternativ med egna småhus. Välj när du vill hyra och du får snabbt en bekräftelse. Även betalning sker via webbplatsen – vanligast med kortbetalning. 

Väl på plats kommer du mötas upp av uthyraren som ger dig eventuella nycklar och instruktioner. Eftersom betalning sker via webbplatser behöver detta inte ske på plats.

Skrivet av Dagny